MARLISCO Concurs Video European

CONCURSUL VIDEO în ROMÂNIA

În perioada 9 septembrie 2013 – 14 februarie 2014 a avut loc concursul video European Marlisco. Acest concurs a făcut parte din proiectul MARLISCO (Deșeuri marine în mările Europei: conștientizare social și co-responsabilitate).

Concursul a fost destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 12-18 ani, care au fost invitați să producă un scurt film, de maxim 2 minute, în care să îşi exprime opinia, într-un mod cât mai creativ, despre problema deşeurilor marine, devenind astfel agenţi ai schimbării în societate – nu numai pentru că reprezintă viitoarea generaţie de consumatori şi de persoane de decizie, dar şi pentru că ei sunt adesea elemente de inspiraţie şi influenţă în familia şi comunitatea lor. Suntem siguri că a reprezentat o provocare pentru ei, dar în același timp și un lucru din care să învețe – să devină mai responsabili în ceea ce privește mediul înconjurător, dezvoltându-și gândirea critică şi cetăţenia activă.

Pentru a-i ajuta pe tinerii participanți în crearea filmelor, am realizat un tutorial video, despre modul în care se realizează un film, pornind de la subiect, scenariu, cadre și montaj.

În cadrul concursului video s-au înscris în total 19 clipuri.

Școlile participante care au înscris filmulețe în concurs:

Liceul Teoretic "Ovidius", Constanța

Liceul Teoretic ,,Ion Gh. Rosca", Osica de Sus, Olt

Școala Gimnazială "Principele Radu", Adjud, Vrancea

Școala Gimnazială Nr.3, Mangalia, Constanța

Palatul Copiilor Bacău, Bacău

Liceul Tehnologic De Transporturi, Ploiești, Prahova

Liceul Teoretic “George Călinescu”, Constanța

Școala Gimnazială Nr. 8, Constanța

Școala Gimnazială Mihai Viteazul, Călărași

Școala Gimnazială Palanca, Bacău

Școala Gimnazială Nr.3 Baia – Structura Bogata, Suceava

Toate filmulețele înscrise și tutorialul (Cum se face un film?) pot fi vizionate pe canalul YouTube MARLISCO ROMANIA , la adresa:

https://www.youtube.com/channel/UCaOJdifNbuGElPUW21PExUg

Premierea concursului a avut loc miercuri, pe 26 martie, de la ora 10:30, în cadrul Bibliotecii Județene “I.N. Roman”, Constanța. Am fost bucuroşi că am reuşit să atragem cât mai mulţi tineri, din diferite orașe ale ţării: Constanța,  Bacău, Călărași, Ploiești, Mangalia, Adjud, Olt, Suceava. În acelaşi timp, crearea filmului a reprezentat o provocare pentru tineri, dar și o modalitate prin care să învețe cum să devină mai responsabili în ceea ce privește mediul înconjurător, dezvoltându-și gândirea critică şi cetăţenia activă.

tl_files/marlisco/Video-Contest/Downloads/premiere.jpg

Membrii juriului au fost impresionaţi de implicarea tinerei generaţii. Câștigătorii au fost anunțați de către Iuliana Tudor – Televiziunea Română, Ambasadorul Concursului Video, cea care a făcut parte din juriu.  Premiul I a fost acordat elevilor de la Liceului Teoretic "Ovidius" din Constanța, pentru filmulețul ,,Little things make a big difference”, care a strâns cel mai mare punctaj din partea juriului. Premiul II a fost câștigat de către elevii de la Liceul Teoretic ,,Ion Gh. Roșca", din Osica de Sus, Olt, cu clipul “Pantera roz ... și poluarea marină și Premiul III a mers către Liceul Teoretic "Ovidius" din Constanța pentru filmuleţul “Toți pentru mare și marea pentru toți”.

tl_files/marlisco/Video-Contest/Downloads/premiere1.jpg

Dat fiind faptul că pentru noi părerea publicului este foarte importantă, ne-am gândit să acordăm Premiul publicului pentru cel mai votat film. Norocoșii care au strâns cele mai multe aprecieri (like-uri) din partea publicului au fost elevii din Patrula Verde - Școala Gimnazială nr. 3, Mangalia, cu filmul “Povești pentru trezit copiii”.

tl_files/marlisco/Video-Contest/Downloads/premiere2.jpg

Tinerii câştigători au primit jocuri eco, iar cei de pe primul loc, dispozitive E-book reader și o excursie la Bremen, în Germania. De asemeni, elevii de la Liceul “Ovidius”, care au câștigat Premiul I, au avut oportunitatea ca filmul lor să fie inclus în compilaţia finală a clipurilor premiate, din cadrul „EU Ceremony of Maritime Days”, care a avut loc în perioada 18 – 19 Mai 2014.

tl_files/marlisco/Video-Contest/Downloads/Bremen delegatia RO.jpg

tl_files/marlisco/Video-Contest/Downloads/certificat.jpg

tl_files/marlisco/Video-Contest/Downloads/Bremen all.jpg

 

Winner Video Romania

Title: Little things make a big difference

School name: Ovidius High School, Constanta

 

Unde ne găsiți:

Facebook

MARLISCO-România https://www.facebook.com/MARLISCOro?fref=ts

ONG Mare Nostrum Constanta https://www.facebook.com/ongmarenostrum.constanta?fref=ts

YouTube

MARLISCO ROMANIA https://www.youtube.com/channel/UCaOJdifNbuGElPUW21PExUg

ONG MARE NOSTRUM https://www.youtube.com/channel/UCAkWWsOa2thqdhlFwXXtT2g

Blog ongmarenostrum.wordpress.com

Site www.marenostrum.ro

Contact:

ONG Mare Nostrum
Addresă: Bd. 1 Decembrie 1918, nr. 3, bl. F17, sc. A, ap. 3, Constanta 900711
Tel/Fax: +40241/612422; +40341/407432
E-mail: office@marenostrum.roevent@marenostrum.ro